De nieuwe schaatsmascotte Flipperrr. (Foto's: Emile van Aelst).

Drijvende ijsbaan overgedragen aan Stichting Sport in Beeld

De stichting Sport in Beeld heeft de organisatie van de drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn officieel overgenomen van Centrummanagement Leiden. Al in 2019 werd besloten dat de ijsbaan zelfstandig verder zou gaan, maar de coronapandemie gooide afgelopen jaar roet in het eten. Er zijn ruim 75 vrijwilligers betrokken bij het winterse evenement op het ijs.

Aan het einde van de zomervakantie tekenden Siebe Winnubst van Centrummanagement Leiden en Jeroen Weijermars van Sport in Beeld de overeenkomst waarin is vastgelegd dat die laatste stichting de organisatie van de Drijvende IJsbaan voor haar rekening neemt. Eerder deed Centrummanagement Leiden dat als onderdeel van de Winter Wonder Weken. In 2019 draaide een team van de stichting al mee om de fijne kneepjes van het vak te leren en ervaring op te doen.

“Met Stichting Sport In Beeld heeft Centrummanagement Leiden een waardige opvolger gevonden voor het organiseren van de Drijvende IJsbaan”, zegt Winnubst. “Door de Drijvende IJsbaan over te dragen aan Sport in Beeld is de continuïteit gewaarborgd en klaar voor de verdere toekomst. Centrummanagement Leiden wenst Jeroen en al de IJsbaanvrijwilligers veel succes en plezier aankomende winter.”

Flipperrr
Voor alle kinderen die nog niet zo goed kunnen schaatsen presenteerde Sport in Beeld meteen ook een nieuwe mascotte: Flipperrr. Met die blauwe schaatshulp is het straks voor jong en oud mogelijk om te genieten van de winterpret op de Nieuwe Rijn.

Op dit moment staat de start van de opbouw van de kerstijsbaan gepland op maandag 6 december en vier dagen later, op 10 december om 10.00 uur, gaat de Drijvende IJsbaan open voor publiek. De ijsbaan ligt tot en met 9 januari op de bekende plek naast het Stadhuisplein in de historische binnenstad van Leiden.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×