Onno van de Stolpe stapt op als topman van Galapagos. (Archieffoto: Chris de Waard).

Topman Van de Stolpe weg bij biotechbedrijf Galapagos

Onno van de Stolpe vertrekt na 22 jaar bij het Leidse biotechbedrijf Galapagos. Het bedrijf kreeg de afgelopen jaren te maken met diverse tegenslagen waardoor de positie van de topman onhoudbaar werd. De 61-jarige mede-oprichter van het bedrijf gaat nu daarom met vervroegd pensioen.

In een korte verklaring bedankt het bedrijf Van de Stolpe voor zijn jarenlange inzet voor het bedrijf. “De afgelopen twintig jaar heeft hij een van de belangrijkste biotechbedrijven van Europa opgebouwd, van een start up naar een bedrijf dat recent het eerste goedgekeurde medicijn op de markt heeft gebracht.”

Van de Stolpe blikt in de verklaring zelf ook terug op de recente tegenslagen. “Ondanks de tegenslagen blijven we bezig om nieuwe technieken te ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf nu een goede positie heeft en verder zal groeien”, aldus de scheidend topman.

Volgens het Financieel Dagblad zijn de beleggers blij dat Van de Stolpe nu opstapt. Dinsdagochtend won het aandeel Galapagos op de Amsterdamse beurs direct ruim 3,5 procent. De koersreactie wijst er volgens het FD op dat Van de Stolpe in de ogen van veel beleggers een betere strategie van het bedrijf in de weg stond.

Galapagos gaat de komende tijd op zoek naar een nieuwe topman.

Advertentie

Economie Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×