(Foto: Politie Leiden).

Dronken automobilist probeert auto uit de sloot te duwen

Een automobilist is woensdagmorgen rond 6.45 uur het water in gereden. De man reed via het talud langs paaltjes om over het fietspad zijn weg te vervolgen. Vervolgens zakte hij weg in de berm. De man stapte vervolgens de sloot in om te proberen de auto terug te duwen.

Ondertussen had een omwonende de politie gewaarschuwd. De melder hoorde een harde klap en een plons, gevolgd door een auto die veel gas gaf. De agenten die even later op de ‘plek des onheils’ aankwamen, troffen de bestuurder aan die tot zijn knieĆ«n in de sloot stond. De man gedroeg zich nogal apart, waarop bij hem aan blaastest werd afgenomen. Die gaf aan dat hij alcohol op had en dus mocht de man mee naar het bureau voor een uitgebreidere test.

Uiteindelijk bleek dat de bestuurder een alcoholpercentage van 500 UG/L in zijn bloed had. Wettelijk wordt er gedoogd tot 220 UG/L. De bestuurder kreeg daarop een rijverbod van vijf uur en een boete van 450 euro. Ook moet hij verplicht een cursus bij het CBR volgen. Die kost hem ook nog eens 1.033 euro.

Advertentie

112 Sleutelstad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×