Emile Jaensch bij zijn installatie in 2016. (Archieffoto: PR).

Emile Jaensch wil door als burgemeester van Oegstgeest

De eerste burger van Oegstgeest wil dat nog even blijven. Emile Jaensch heeft na ruim vijf jaar de balans opgemaakt en wil graag herbenoemd worden als burgemeester. “Het waren intensieve jaren, en heel mooie jaren. Ik ben gaan houden van Oegstgeest en haar bewoners”, aldus Jaensch.

De termijn van de geboren Rotterdammer zit er in februari op. In 2016 begon Jaensch in Oegstgeest en na zes jaar moet hij daarom worden herbenoemd om burgemeester te kunnen blijven. De wens daarvoor heeft hij onlangs geuit aan de Commissaris van de Koning en dorpsgenoot Jaap Smit. Later dit jaar beslist de gemeenteraad over Jaensch’ toekomst. “Ik hoop dat de raad mij het vertrouwen geeft om aan een tweede periode te mogen beginnen.”

De afgelopen vijfenhalf jaar waren niet altijd makkelijk voor de burgemeester, die deze week 53 jaar is geworden. Zo zag Jaensch twee jaar na de aankoop van een huis aan de Endegeesterstraatweg ‘met pijn in het hart‘ af van een verhuizing, waardoor hij nog steeds in de Dorpsstraat woont. Ongeveer tegelijkertijd stelde de gemeenteraad een onderzoek in naar de integriteit van de burgemeester. Hoewel er geen onoorbare zaken uit naar boven kwamen, was Jeansch wel geraakt door de ‘ruige’ beschuldigingen.

Gevoelens
Zelf noemt Jaensch in een terugblik op de afgelopen vijf jaar de grote ontwikkeling van Nieuw Rhijngeest, de inburgering van veel statushouders in het dorp en de komst van tientallen nieuwe bedrijven in De Boeg en het Bio Science Park. Ook noemt hij uiteraard de coronacrisis, een tijd waarin hij zijn gevoelens meer kon laten zien. “Ik heb me met veel energie, plezier en toewijding ingezet voor ons prachtige dorp. En ik wil daar ook graag mee doorgaan.”

Als de gemeenteraad dit najaar instemt met een herbenoeming heeft de minister van Binnenlandse Zaken uiteindelijk de laatste formele stem in het proces. Zonder tegenspoed gaat zijn tweede termijn gaat dan in op 15 februari 2022.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×