Vrouw uit Leiden opgepakt vanwege filmpje met nepwapen

Een 33-jarige vrouw is op vrijdagavond 27 augustus aangehouden in een woning in Leiden. Dat meldt de politie donderdag. De vrouw werd aangehouden omdat ze in een op Youtube gedeeld filmpje te zien was met een vuurwapen.

Onderzoek van de politie leidde naar de woning van de vrouw in Leiden. Na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) kon de vrouw buiten op heterdaad worden aangehouden. In een woning werd het wapen aangetroffen dat ook in het filmpje te zien was, maar dit bleek een nepwapen te zijn.

De vrouw heeft enkele uren vastgezeten, meldt mediapartner Omroep West. Het OM heeft haar een geldboete van 500 euro opgelegd. Rondlopen met namaakwapens is een misdrijf, waarbij de straffen kunnen oplopen tot negen maanden cel of een geldboete tot ruim 20.000 euro.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×