(Foto's: Regio15).

Marrakech Lounge beschoten, zeker elf kogelgaten in ruit

De Marrakech Lounge in Leiden is afgelopen nacht beschoten. Er zitten zeker elf kogelgaten in de ruiten van de shishalounge aan de Herenstraat, vertelde verslaggever IJsbrand Terpstra van mediapartner Omroep West. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan op straat en bij het pand.

“In de ruit zitten flinke inslagen, zowel in de linker- als rechterruit. Achter de ramen ligt glas op de grond en de gordijnen liggen eraf”, vertelt Terpstra. Een politieauto houdt de wacht bij de lounge.

Een Engelssprekende man die boven de Marrakech Lounge woont, hoorde rond 03.00 uur harde knallen. “Het leek of iemand in wilde breken, maar er gebeurde dus nog iets gevaarlijkers.” De buurtbewoner heeft de deur op slot gedaan en zag uiteindelijk meerdere agenten in de straat.

De situatie heeft de bovenbuurman flink bang gemaakt. “Ja natuurlijk, dit had ik niet verwacht. Dit is de eerste keer dat zoiets gebeurt sinds ik Nederland ben. Het maakt me wel bang.”

Veel klachten vanuit de buurt
Vorig jaar werd de shishalounge op last van burgemeester Lenferink gesloten vanwege het overtreden van de coronaregels. Ook in 2015 moest het pand de deuren een tijd lang verplicht gesloten houden. Toen trok de gemeente de horecavergunning van de zaak in nadat de lounge eerder dat jaar al werd gesloten toen bleek dat de brandveiligheid niet in orde was.

Sinds de laatste heropening van de lounge komen er vanuit de buurt regelmatig klachten over geluidsoverlast en rommel op straat.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×