(Foto's: Chris de Waard, video: Robbert Beurse).

Prikbus GGD voorlopig elke vrijdag op Kooiplein

Iedereen van 12 jaar of ouder die nog niet is gevaccineerd tegen het coronavirus, kan sinds vandaag elke week op vrijdag een prik halen met het Pfizer-vaccin. De prikbus kan zonder afspraak worden bezocht, wel moeten er een ID-bewijs en mondkapje mee worden genomen.

De prikbus van de GGD Hollands Midden staat de komende weken elke vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur op het Kooiplein, direct naast de moskee. Er is ook altijd een corona-arts aanwezig om vragen over de vaccinatie te beantwoorden. Ter plekke wordt meteen een afspraak ingepland voor de tweede prik.

Vanmiddag kwam de Leidse burgemeester Lenferink ook even bij de prikbus kijken. Hij liet zich er door manager coronabestrijding Pieter Haasbeek van de GGD informeren over de manier van werken. Ook sprak hij met voorzitter Göksel Aribas van het bestuur van de Mimar Sinan Moskee. De moskee roept de eigen achterban voortdurend op om zich te laten vaccineren.

Prikbussen in de regio
De prikbus in Leiden-Noord is een samenwerking tussen de gemeente Leiden en de GGD Hollands Midden. In de regio worden steeds meer prikbussen ingezet. Ook in Leiden wil de GGD de komende tijd ook andere wijken met de prikbus aandoen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×