(Video: Regio15).

Spoedsluiting: Marrakech Lounge twee weken dicht

De Marrakech Lounge in de Herenstraat mag in elk geval de komende twee weken niet open. Burgemeester Lenferink heeft de zaak die vannacht door (een) onbekende(n) werd beschoten middels een spoedsluiting voorlopig verboden de deuren te openen.

In die twee weken wordt onderzocht of en zo ja welke aanvullende maatregelen nodig zijn. De spoedsluiting is vooral bedoeld om de omgeving te beschermen. “Dit soort dingen gebeurt nooit zomaar”, zei burgemeester Lenferink vanmiddag in een toelichting op de schietpartij waarbij maar liefst vijftien kogels op het pand zijn afgevuurd. Twee in de voordeur van de shishalounge en de rest in de ramen links en rechts van de toegang.

Chris de Waard sprak vrijdagmiddag met de Leidse burgemeester Lenferink over de schietpartij en de daaropvolgende sluiting van het pand.

Bij de schietpartij is vannacht een persoon lichtgewond geraakt. Dat laat de politie weten. Om wie het gaat, zijn geen mededelingen gedaan en ook over de aard van de verwondingen zwijgt de politie.

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×