ZZ Leiden Basketball klaar voor het nieuwe seizoen: 'Onze doelstelling is om weer kampioen te worden'

Landskampioen ZZ Leiden Basketball is klaar voor het nieuwe seizoen. Voorzitter Marcel Verburg heeft er zin in vertelt hij in de uitzending van Sport071 van Sleutelstad. “Vorig jaar werden we kampioen, en we hopen dit jaar het kampioenschap en de beker te winnen.”

Op 11 september staat de supercup tegen de kampioen van België op het programma, en direct daarna vliegt het team naar Italië voor de kwalificatie van de Champions League. “We moeten drie wedstrijden winnen om die te halen, maar anders zitten we sowieso in de poulefase van de Europe Cup. We spelen dus hoe dan ook zeven Europese wedstrijden.” Direct daarna speelt ZZ om de Nederlandse supercup tegen bekerwinnaar Weert, en daarna begint de competitie.

Op 5 september is er een open dag voor de jeugd. De toegang is gratis, de 2,50 euro voor het entreekaartje krijg je weer terug in de vorm van een drankje. “Dat hebben we zo geregeld omdat iedereen een eigen stoelnummer moet krijgen.”

Ondanks corona staat de club er goed voor. “We hebben meer seizoenskaarten verkocht dan vorig jaar, en de meeste sponsoren zijn ons gelukkig trouw gebleven.” De verwachting is dat er beperkt publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden, met controle van de CoronaCheckApp aan de poort. “Maar een nieuwe persconferentie kan dat zomaar in de war gooien.” Verburg kijkt uit naar het komend jaar. “Ik denk dat we een leuk seizoen krijgen, met spannende wedstrijden.”

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×