Mijke Sluis, aanjager uitvoering Leids Sportakkoord.

Aanjager Sportakkoord Leiden Mijke Sluis heeft extra geld te verdelen: 'Aanvragen kost slechts een halfuur'

“De sport heeft door de coronacrisis een beetje op zijn gat gelegen, om het maar oneerbiedig te zeggen”, zegt Mijke Sluis, aanjager van de uitvoering van het Leidse Sportakkoord. “De rijksoverheid heeft daarom extra budget beschikbaar gesteld om sportaanbieders een steuntje in de rug te geven. Aanvragen is echt heel makkelijk.”

Leiden heeft 25.000 euro te besteden en daarvan is er al 6.500 euro toegekend. “Het gaat om 500 euro per aanvraag, het is geen groot bedrag, maar kan hopelijk verenigingen, clubs en andere sportaanbieders helpen iets leuks te doen voor hun leden en hun vrijwilligers”, legt Sluis uit. “Er zijn al dertien aanvragen binnen en dat gaat van een barbecue tot een voetbaltoernooi voor senioren. Aanvragen kost je hooguit een half uur. De deadline is 1 oktober, want we willen clubs echt helpen bij de opstartfase van het nieuwe seizoen.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Mijke Sluis, aanjager Sportakkoord Leiden.

Het Leids Sportakkoord werd op 7 juli 2020 ondertekend, op het terrein van rugbyclub DIOK in Leiden. Het Leidse Sportakkoord is een overeenkomst tussen allerlei sportverenigingen, commerciĆ«le aanbieders, scholen, buitenschoolse opvang en andere maatschappelijke organisaties die samen willen optrekken om meer mensen in Leiden in beweging te krijgen. “Vanwege de bekende doelen dat meer bewegen gezonder is en ook leuk en gezellig”, zegt Sluis. “En het goede is dat dit dus niet een akkoord is dat de gemeente heeft bedacht, maar dat deze samenwerkingen vanuit de partners zelf komen.”

Sluis zou graag zien dat er nog meer sportverenigingen en andere organisaties het Sportakkoord ondertekenen. “Nog beter is dat ze er mee aan de slag gaan. Het gaat natuurlijk niet om die handtekeningen, maar dat er nieuwe initiatieven en samenwerkingen ontstaan die sport en bewegen aantrekkelijk en toegankelijk maken voor zoveel mogelijk inwoners van Leiden. Dus ik wil iedereen oproepen zich aan te melden met hun ideeĆ«n, maar ook als ze vragen hebben.”

Kijk voor meer informatie over dit opstartbudget en het Leids Sportakkoord op de website van Sportstad Leiden.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×