Vijf auto's botsen op elkaar op parallelbaan A4. (Foto's: Regio 15)

Lange file na botsing parallelbaan A4

Een botsing op de parallelbaan van de A4 in de richting van Amsterdam heeft vanmiddag tot een lange file geleid. Vanwege het ongeval, werd de baan ter hoogte van Leiden volledig afgesloten. Vijf auto’s waren betrokken bij het ongeluk.

De betrokken inzittenden zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Een persoon is uiteindelijk met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Naast twee ambulances was er ook politie en brandweer ter plaatse en de bergingsdienst. De auto’s waren zwaarbeschadigd en moesten worden afgevoerd. De elektrische auto die bij de botsing betrokken was werd in een speciale Salvage container afgevoerd.

Even voor de kettingbotsing brandde op ongeveer dezelfde plek ook al een auto uit. Daarbij liep het asfalt stevige schade op. Reparateurs zijn gelijk aan de slag gegaan om het wegdek te repareren.

Niet alle automobilisten konden geduld opbrengen in de ontstane file die een wachttijd van anderhalf uur veroorzaakte. Meerdere automobilisten negeerden het rode kruis en reden langs de afzetting van Rijkswaterstaat over de vluchtstrook. Tenminste één automobilist kreeg hiervoor twee bekeuringen. Andere automobilisten kregen een bekeuring omdat ze een mobiel in de hand hadden achter het stuur.

112 Sleutelstad Leiden Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×