Beweegdag voor senioren op de Bloemerd: 'We hebben alvast mooi weer besteld'

Senioren uit de regio krijgen op vrijdag 10 september de kans om kennis te maken met allerlei vormen van beweging. De Beweegdag op de sportvelden van de Bloemerd in Leiderdorp heeft clinics voor allerlei soorten ‘walking’ sporten, waarbij rennen verboden is. Bovendien is er een ‘walking football’ toernooi om geld op te halen voor KiKa. “Het is gericht op 55+-ers, maar als je nog 54 of 53 bent, doen we daar niet moeilijk over.”

Koos Koster organiseert de beweegdag vanuit Clubhuis de Derde Helft. “Wij zijn een club die zich niet alleen inzet voor bewegen, maar vooral ook voor de gezelligheid na afloop”, legt hij uit. “Veel mensen hebben door corona het bewegen en ook het contact met elkaar moeten missen. Daar gaan we wat aan doen.” Op de Beweegdag kan iedereen vrij komen aanlopen en kennismaken met allerlei sporten voor senioren.

Corona speelt nauwelijks een rol: “Alles is in de buitenlucht. We hebben natuurlijk wel looproutes om de anderhalve meter te kunnen handhaven. En bij het sporten is afstand houden helemaal niet verplicht, dus niemand hoeft zich in te houden.” Helemaal niemand? “Nou ja, bij de ‘walking’ sporten zijn er altijd mensen die toch gaan rennen. Dat is een overtreding, dus dan gaat de bal naar de tegenstander.”

Kika-toernooi
Het ‘walking football’ toernooi voor KiKa is een veld verder op de Bloemerd. “Achttien teams hebben zich ingeschreven”, legt organisator Rob van der Groen uit. “Vorig jaar was het al een groot succes, en dit jaar verwachten we het weer.” De deelnemende teams komen uit de wijde regio. “In Leiden en omgeving leeft het ‘walking football’ nog niet zo, maar daar komt hopelijk snel verandering in.”

Ook Van der Groen heeft maar beperkt last van corona. “Vorig jaar hebben we het ook georganiseerd. De lunches staan per team klaar in tassen die snel en efficiënt uitgedeeld kunnen worden, dus de spelers hoeven niet met zijn allen op een kluitje in de rij te gaan staan. En we doen alles buiten.” Van der Groen is niet bang dat regen roet in het eten zal gooien. “Ik heb erover gebeld, en we hebben afgesproken dat het lekker weer wordt.”

Leiderdorp Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×