Bob Vastenhoud (rechts) en Olaf McDaniel.

Leiderdorpse PvdA en GroenLinks komen met gezamenlijke lijst voor gemeenteraadsverkiezingen

De PvdA en GroenLinks in Leiderdorp nemen met een gezamenlijke kandidatenlijst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Vrijdagavond spraken de leden van beide partijen hun steun uit tijdens de algemene ledenvergaderingen.

Fractievoorzitters Bob Vastenhoud (GroenLinks) en Olaf McDaniel (PvdA) zijn verheugd over de samenwerking. Vastenhoud: “Het gedachtegoed van de twee partijen toont erg veel overeenkomsten. We zoeken al jaren steeds meer de samenwerking op.” McDaniel voegt daar aan toe: “Door onze krachten te bundelen kunnen we meer energie steken in onderwerpen als de nieuwe omgevingswet, het energievraagstuk, de woningnood en de jeugdzorg.’’

Beide fracties hebben op dit moment drie zetels in de Leiderdorpse gemeenteraad. ”Voeg je die samen, dan kun je bij de collegevorming eerder het voortouw nemen.”, zegt Vastenhoud. McDaniel: “Voorheen viel er altijd wel een van onze partijen buiten de boot, of erger nog, allebei. Met elkaar lukt het ongetwijfeld beter om Leiderdorp socialer en groener te maken.”

Arena
De gezamenlijke kandidatenlijst betekent niet dat de twee partijen gaan fuseren. Of dat in een later stadium wel gebeurt, hangt mede af van de keuzes die de landelijke PvdA en GroenLinks maken. Ook zij zoeken momenteel toenadering om hun invloed in de politieke arena te vergroten.

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×