Soul Shoes. (Foto: Geoffrey Krol).

Muzikale ontmoetingen bij Gluren bij de Buren Leiden

Voor het festival Gluren bij de Buren (tuineditie) waren gisteren ruim dertig Leidse tuinen gevuld met muzikanten, theatermakers en bezoekers. Zij hadden geluk met het zonnige weer. Elke act van de podiumkunstenaars duurde ongeveer dertig minuten. De deelnemende tuinen waren in routes onderverdeeld. Voor de bezoeker was het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen. De sfeer was ontspannen en gastvrij.

Bij het festival Gluren bij de Buren stellen particulieren hun tuin beschikbaar voor muzikanten en bezoekers. Zo opende bewoners van het Portaalcomplex aan de Diamantlaan 238 de deuren voor de Leidse vocalgroup Soul Shoes. Voor de in wit geklede jonge mannen en vrouwen was het hun eerste optreden. De groep is vorig jaar maart opgestart, maar moest afgelopen tijd noodgedwongen vooral via zoom oefenen. Ze zongen beheerst en goed gechoreografeerd pop- en soulliedjes a capella onder leiding van Nienke Burgmeijer.

Op Brederostraat 20 was de groep Calamity Jazz te bewonderen bij een van de leden thuis. Ze moesten optreden zonder hun zangeres, maar instrumentaal klonk het werk ook prima. Bezoekers kregen gastvrij gratis koffie aangeboden. De huiskat beviel de extra aandacht goed en kleine kinderen speelden tussen de bezoekers. Programmamaker Lenka de Hoogh: “Alle dertig tuineigenaren en alle deelnemende artiesten hebben samen voor een bruisend festival gezorgd, waar de bezoekers met veel gastvrijheid werden ontvangen.”

De volgende editie van ‘Struinen in de Tuinen’ vindt plaats op zondag 3 juli 2022.

Calamity Jazz. (Foto: Geoffrey Krol).

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×