Het Leidens Ontzet Festival wordt op 2 oktober gehouden in Park Matilo. (Archieffoto ter illustratie: J.P. Kranenburg).

Leidens Ontzet Festival uitverkocht

Nog geen week nadat de gemeente Leiden en de 3 October Vereeniging bekend maakten dat er rond Leidens Ontzet een groot feest komt voor jongeren, zijn de zesduizend beschikbare kaarten à 17,50 euro voor het Leidens Ontzet Festival allemaal al verkocht. Wel hoopt de organisatie dat er in overleg met de hulpdiensten alsnog meer mensen mogen worden toegelaten.

Het feest is door de gemeente Leiden geïnitieerd om de drukte te spreiden. Omdat er in het centrum geen groot feest is met pontons op de Nieuwe Rijn is in het centrum de kermis zo’n beetje het enige grote evenement dat wel doorgaat. Ook daar is de capaciteit echter kleiner dan in andere jaren. Het Stationsgebied en het Schuttersveld worden dit jaar niet gebruikt en om de Beestenmarkt en de Lammermarkt komen hekken rond de kermisattracties. Het kermisterrein betreden mag alleen na een negatieve uitslag van de CoronaCheck-app.

Het feest is bedoeld voor jongeren van 15 tot 28 jaar en wordt gehouden in Park Matilo. De organisatie is in handen van Puur Festival en Eventmaat. Het festival begint zaterdag 2 oktober om 16.00 uur. Op het podium Ronnie Flex, Antoon, Emma Heesters en Yung Felix.

Het festival is toegankelijk voor mensen met een negatieve coronatest of een volledige vaccinatie.

Cultuur Leiden Leidens Ontzet 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×