(Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude krijgt fietsstraat: Noordbuurtseweg maanden dicht

De Noordbuurtseweg in Zoeterwoude-Dorp krijgt een nieuwe inrichting. De weg wordt een fietsstraat. Op deze wijze wil de gemeente de verkeersveiligheid verbeteren. Tijdens de herinrichting is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer. Aannemer Dura Vermeer verwacht rond kerst 2021 klaar te zijn met de werkzaamheden.

De weg krijgt de uitstraling van een fietspad met rood asfalt. De huidige versmallingen en obstakels verdwijnen. Om het verkeer af te remmen worden er enkele drempels aangelegd.

Twee fasen
De aanpassingen aan de weg worden in twee fasen aangebracht. Tussen 7 september en 13 oktober wordt het deel vanaf het Watertje tot aan het gemeentehuis aangepakt. Daarna is de rest van de Noordbuurtseweg aan de beurt.

Onveilig
Wethouder Ruud Bouter is blij met de aanpassingen. “De huidige verkeersremmende maatregelen misten in de praktijk vaak hun doel. Buurtbewoners gaven aan dat zij zich op de fiets geregeld onveilig voelden tussen de slingerende auto’s. Fijn dat we op deze manier tot een mooie en veilige oplossing komen”, vertelt hij.

De werkzaamheden startten op dinsdag 7 september. Tijdens de afsluiting worden gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers omgeleid.

Ontwerp van Noordbuurtseweg (bron: Gemeente Zoeterwoude).

Maatschappij Zoeterwoude Noordbuurtseweg wordt fietsstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×