Watertappunt halverwege het Molenpad. (Foto: Robbert Beurse).

Gemeente plaatst watertappunten in Zoeterwoude

De gemeente Zoeterwoude heeft twee watertappunten geplaatst om het drinken van water te stimuleren. De dorst lessen of een flesje water vullen kan voortaan halverwege het Molenpad en waar het Zwetpad en Zuidbuurtseweg kruisen. De gemeente wil nog drie tappunten plaatsen.

Plaatsing van watertappunten in Zoeterwoude is onderdeel van het nieuwe leefstijlakkoord van de gemeente. “Een flesje water in plaats van een blikje cola is een wereld van verschil”, vertelt een woordvoerder van de gemeente aan Sleutelstad. “Water is gezond en tast de tanden niet aan.”

Het is nog niet duidelijk waar en wanneer de drie andere  watertappunten komen. De gemeente denkt aan schoolpleinen en andere wandel- en fietspaden.

 

 

 

 

 

 

 

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×