(Foto: PR).

Sinds 1993 al 500.000 passagiers voor de Zijlpont

Een mijlpaal vandaag voor het pontje dat de Merenwijk verbindt met de Zijldijk in Warmond. Melis en Eefje van Meerveld-Vreekamp uit Voorthuizen zijn vandaag de 500 duizendste passagiers die De Zijlpont sinds 1993 heeft vervoerd.

Het echtpaar ontving uit handen van wethouder Yvonne van Delft van Leiden een dinerbon. Schipper James Taghavi ontving een cadeaubon en bloemen uit handen van wethouder Heleen Hooij van Teylingen en wethouder Daan Binnendijk van Leiderdorp.

De Voorthuizers waren bijzonder verrast om als 500 duizendste passagier over te varen en gehuldigd te worden. “Dat hadden we echt niet verwacht. Wij verblijven in een hotel in Leiden en maken in de buurt leuke fietstochten. Het is echt prachtig hier!” Na het overvaren naar de Zijldijk was er voor deze gelegenheid koffie met een lekkernij voor de aanwezigen en speelde een accordeonist vrolijke zeemansdeuntjes.

Sinds dit seizoen vaart De Zijlpont onder de vlag van de gemeente Teylingen met steun van de Leiden en Leiderdorp. Het voortbestaan was enige tijd onzeker. Toch vinden de drie gemeenten het belang van De Zijlpont groot. “De Zijlpont is een onmisbare schakel in al het moois dat we hier te bieden hebben”, aldus Van Delft. Wethouders Hooij en Binnendijk onderschrijven dit. Schipper James Taghavi blijft na dit seizoen nog twee jaar doorvaren.

Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×