De prikbus in Lisse. (Foto: Rob van Dullemen).

De GGD-prikbus ook in Zoeterwoude

Inwoners van Zoeterwoude die nog niet of niet volledig gevaccineerd zijn, kunnen vanaf volgende week dinsdag terecht bij de GGD-prikbus. De prikbus staat vanaf 14 september elke dinsdag tussen 14.00 en 17.00 uur op het Kooikersplein bij de Eendenkooi. Iedereen van twaalf jaar of ouder kan zonder afspraak terecht in de prikbus voor het Pfizer vaccin.

“Gelukkig kunnen inwoners nu ook zonder afspraak dichtbij huis terecht voor een vaccinatie”, zegt burgemeester Fred van Trigt over prikbus. “Op deze manier maken we vaccineren makkelijker en laagdrempeliger.” Volgens de meest recente gegevens van het RIVM is tussen de 75 en 84 procent van alle volwassen inwoners van Zoeterwoude volledig gevaccineerd. In de prikbus is ook een corona-arts aanwezig die vragen van de bezoekers kan beantwoorden.

Voor het halen van een vaccinatie zonder afspraak is het meenemen van een identiteitsbewijs en mondkapje voldoende. Na het zetten van de eerste vaccinatie wordt gelijk een afspraak voor de tweede prik gemaakt. Volgens een woordvoerder van de gemeente blijft de prikbus voor onbepaalde tijd op dinsdag in Zoeterwoude staan.

In de Leidse regio kunnen mensen ook iedere vrijdag bij de prikbus in Leiden-Noord terecht.

Maatschappij Zoeterwoude corona


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×