Nanette Ris neemt afscheid als directeur van de Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal

Directeur Nanette Ris heeft vrijdagmiddag afscheid genomen van de Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal. Ze gaat met pensioen en wordt ze opgevolgd door Irene Pronk. Ris kwam zes jaar geleden als interim-directeur naar Leiden, maar het werk beviel van beide kanten zo goed, dat ze al snel de vaste directeur werd. Haar missie was om de diverse stadspodia meer te verbinden en dichterbij het publiek te brengen.

Het afscheid in de Stadsgehoorzaal was speciaal voor vertegenwoordigers van de cultuursector en verschillende stadspartners. Wethouder Yvonne van Delft, Pieterskerkdirecteur Frieke Hurkmans en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal Erna Kortlang roemden de prettige samenwerking met Ris, haar hart voor het theater en haar rol als verbinder. Erwin Roodhart van Ondernemend Leiden riep via een videoverbinding op om Ris een staande ovatie te geven. Die kreeg ze dan ook minutenlang.

Naast de toespraken was er bij het afscheid ruimte voor optreden van het Jeugdtheaterhuis en ook een trio Leidse muzikanten bestaande uit drummer Sven Rozier, bassist Johan Plomp en zanger Baer Traa. In haar eigen toespraak gaf Ris aan met plezier in Leiden gewerkt te hebben. Ze verwacht niet helemaal voor de theaterwereld verloren te zijn en hoopt nog wel eens te zien of te horen te zijn in Leiden. Het afscheid werd afgesloten met een borrel, waar ook direct iedereen kennis kon maken met de nieuwe directeur Irene Pronk.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×