Ilie Greeve gaat er vandoor. (Foto: Ruud van Brecht).

DIOK in eerste wedstrijd overtuigend langs EZRC Oemoemenoe

De Leidse rugbyers van DIOK zijn het seizoen goed gestart. De regerend landskampioen won de eerste wedstrijd in de ereklasse zaterdagmiddag overtuigend van het bezoekende EZRC Oemoemenoe uit Middelburg.

Wedstrijdverslag door Welmoed Lugt

Binnen vijf minuten scoort Twan Bell de eerste try van het seizoen, de lastige kick aan de zijlijn door Ilie Greeve is raak en zet de stand op 7-0. Dan gaat het spel een tijd heen en weer en de twee ploegen tasten elkaar af. Een kwartier later volgt er een mooie combinatie tussen nieuwkomer Kolio Lemalu, Sem Verplancke en is het uiteindelijk Daan van der Avoird die scoort: 12-0. Twee minuten later is het weer raak. Een strakke actie van Wolf van Dijk resulteert in de volgende try. De conversie is raak, 19-0.

Eigen jeugdspeler
Ondanks de sterke start van de Leidse hoofdmacht is de Zeeuwse tegenstander nog niet verslagen. In een aanval van Zeeuwse zijde maakt DIOK een verdedigende fout. De penalty door Oemoemenoe mist de palen en DIOK neemt het initiatief weer over. Op de eigen helft maakt Oemoemenoe een onfortuinlijke fout die direct door DIOK wordt afgestraft. Verplancke verzilvert zonder aarzeling het kadootje, de conversie is raak: 26-0. Iets later ontstaat een mooie combinatie tussen de uit Litouwen afkomstige Daividas Krecius en Van der Avoird, met als resultaat een try. De conversie gaat weer tussen de palen: 33-0. Net voor rust is het de beurt aan kicker Greeve zelf. Hij scoort een try, converteert en bepaalt de ruststand op 40-0.

Net na rust zit DIOK direct weer in de wedstrijd. De snelle Van der Avoird zet de turbo weer aan en scoort: 45-0. Drie minuten later is het weer de beurt aan de uit de eigen jeugd afkomstige Bell en de conversie van Greeve is weer raak: 52-0. In een overtuigende aanval ziet scrum half Lemalu een gat in de verdediging en legt de bal over de lijn, de conversie gaat tussen de palen, 59-0. DIOK is niet meer te stoppen. Een mooie aanval die start met Richard Manley eindigt met een try van Stefan Noort. Met de rake conversie komt de score op 66-0.

Gelijktijdige wedstrijd
Iets later maakt Tom Altink een prachtige run en legt, na het halve veld overgerend te hebben, de bal tussen de palen. De conversie is raak: 73-0. Met nog iets minder dan tien minuten te spelen is het weer Van der Avoird die in raketmodus zijn vierde try van de wedstrijd scoort: 78-0. Daarna scoort Altink uit een scrum bij de tryline de laatste try van de wedstrijd. Met de conversie zet Greeve de eindstand op 85-0.

Na één speelronde gaat DIOK aan de leiding in de ereklasse. Ook RC ’t Gooi, The Hookers en HRC uit Den Haag wonnen hun wedstrijden en volgen DIOK op de voet. Op zaterdag 18 september speelt DIOK uit in Utrecht tegen URC. Er is een kleine kans dat deze wedstrijd wordt verplaatst in verband met de gelijktijdige wedstrijd van het Delta Team waarvoor een aanzienlijk aantal DIOK-spelers zijn geselecteerd.