(Video: Robbert Beurse).

Leiderdorpse senioren sporten ruim zevenduizend euro bij elkaar voor KiKa

In de Bloemerd in Leiderdorp werd vrijdag flink gesport door senioren. Clubhuis de derde helft organiseerde bij hockeyclub Alecto een beweegdag voor 55-plussers. Bij de even verderop gelegen voetbalclub RCL streden achttien Oldstar teams tegen elkaar in een walking football toernooi. De opbrengst van het toernooi, ruim zevenduizend euro, gaat naar KiKa.

Op de hockeyvelden van Alecto konden de sporters, onder begeleiding van een coach, hun beste beentje voorzetten tijdens walking hockey, walking korfbal of walking rugby. Er werd gedanst. En er was een jeu de boulesbaan. Op het hoofdveld van RCL streden achttien walking footballteams tegen elkaar.

Onderzoek
Organisator Rob van der Groen legt uit waarom de opbrengst van het voetbaltoernooi voor KiKa bestemd is. “Geld om onderzoek te doen naar kanker is er op basis van het aantal mensen dat ziek wordt. In verhouding krijgen veel mensen longkanker, dus daar wordt flink onderzoek naar gedaan. Dat is logisch. Jaarlijks krijgen er 555 kinderen kanker. Een kwart van hen geneest niet. Dat is in aantallen niet veel., maar het wel is een-op-de-vier. Dat is echt veel te veel. Onderzoek kan daar iets aan doen, en daar zamelen wij geld voor in.”

De aftrap voor het voetbaltoernooi werd gegeven door de 11-jarige Fien, die zelf strijdt tegen kanker, en oud-voetbalinternational Tim de Cler.

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×