(Foto: Casper Chaudron).

Vrijwilligers in actie om sleepboot zeeverkenners Paulus te redden

Een oplettende zeeverkenner van de Paulusgroep uit Leiden zag vanuit een raam van het Visser ‘T Hooft Lyceum dat een van de sleepboten van de groep onder water lag. De leiding werd via een foto geïnformeerd en kwam direct in actie.

Gewapend met een andere boot, vier houten balken, vier spanbanden en een groep aan vrijwilligers is de boot weer boven water gekomen. Dat de sloot vrij ondiep was hielp daarbij; de boot zat aan de kant nog vast en lag met de andere kant al op de bodem.

De oorzaak van het lek kwam aan het licht toen de boot eenmaal was leeggehoosd met emmers en gehuurde elektrische pompen. Bij de keerkoppeling van de schroefas was er water in de boot naar binnen gelopen. Op zichzelf is dat een relatief makkelijk op te lossen defect, maar aangezien de motor van de boot een tijd onder water is geweest is het nog maar de vraag of die weer wil starten.

De schade aan de boot zal later duidelijk worden als de boot op de kant ligt. Aangezien het clubhuis van de vereniging eerder dit jaar is weggehaald, zullen de controles en reparaties elders moeten gebeuren. Dat zou bijvoorbeeld kunnen bij de collega’s van scoutinggroep Vadedo uit Leiderdorp of studentenzeilvereniging de Blauwe Schuit.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×