De korfbalvelden van Danaïden. (Foto: Sleutelstad).

Hekken te dicht langs nieuwe korfbalveld Danaïden

Het nieuwe veld van korfbalvereniging Danaïden is net ietsje te krap. De hekken zijn te dicht op de lijnen gezet. Het veld is daarom officieel afgekeurd maar de vereniging heeft wel twee maanden dispensatie gekregen om het te bespelen.

Bij de controle van het nieuwe bleek dat de gemeente de hekken te dicht bij het veld heeft geplaatst. Waar de afstand tussen de zij- en achterlijn en de hekken minimaal twee meter moet zijn is er op twee plekken 9 en 19 centimeter te weinig ruimte.

Voor zandkunstgrasvelden en natuurgrasvelden staat in het handboek kwaliteitseisen korfbalaccommodaties van de korfbalbond omschreven dat ‘speelveldafzetting op tenminste 2 meter van de zij- en achterlijnen aaneengesloten rondom het gehele speelveld worden aangebracht’. Het beperken van de speelveldafzetting tot die zijden van het speelveld waar het publiek zich gebruikelijk ophoudt is uitdrukkelijk niet toegestaan.

Danaïden heeft voor twee maanden dispensatie gekregen van de Korfbalbond. Zo kunnen de korfballers toch gebruik maken van het veld. Binnen die twee maanden gaan de korfballers alweer de zaal in voor de zaalcompetitie. Het nieuwe veld hoeft daarom pas in het voorjaar aan de officiële normen te voldoen.

De exacte planning is nog niet bekend maar de gemeente gaat binnen een paar weken zorgen dat de hekken verplaatst zijn.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×