De digitale inschrijving van haring en hutspot nam dit keer nog meer uren in beslag. (Foto: Archief).

Lange digitale rij voor inschrijving haring en hutspot

De rij was zeker net zo lang als eerdere jaren voor de Waag. En waarschijnlijk nog wel langer want de 3 October Vereeniging besloot een paar uur nadat de digitale inschrijving voor Haring & Wittebrood en de Hutspotmaaltijd was geopend de inschrijving met een halve dag te verlengen.

De digitale toeloop was namelijk dusdanig dat liefhebbers van haring, wittebrood en hutspot er gistermiddag niet doorkwamen. Waar het chagrijn op sociale media in dit soort situaties vaak snel toeslaat zagen mensen er dit keer ook wel de humor van in. ‘Geweldig bedacht gewoon, de digitale wachtrij. Ik sta voor Nieuw Minerva’ verwees iemand naar de lange fysieke wachtrij die zich in coronaloze jaren normaal gesproken buiten bij de Waag vormt. En ‘Gelukt ik ben in De Waag!’ meldde iemand die de tickets voor de gratis Haring & Wittebrood en Hutspotmaltijd had weten te scoren.

Het was dit jaar voor het eerst dat de 3 October Vereeniging een digitale inschrijving organiseerde via de website en de app van de Vereeniging. Dat ging dus niet geheel vlekkeloos, maar uiteindelijk lijkt het allemaal wel goed gekomen want er zijn veel tickets uitgedeeld. Voor de Hutspotmaaltijd op 2 oktober op het Garenmarktplein schreven zich 2799 mensen in. Daarvan kiezen verreweg de meeste kiezen voor een traditionele hutspot. Op de veganhutspot die dit jaar voor het eerst wordt geserveerd, schreven 173 mensen in.

Voor de Haring & Wittebrood die maandag 4 oktober in de Waag wordt uitgedeeld schreven zich 3525 mensen in.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×