(Foto: Sleutelstad).

Peel Slowly and See gaat door op de 25ste, de dag van de versoepeling

Volgend week zaterdag staat festival Peel Slowly and See gepland in de gebr. De Nobel, Scheltema Leiden en Marksteeg 10. Er is op de verschillende podia, de 25ste, weer veel muzikaals te ontdekken vertelt Mark Siera, organisator van het festival en mede-eigenaar van platenzaak Velvet, aan Sleutelstad. “Wat ik het meeste heb gemist is gewoon een beetje herrie, het is allemaal zo stil om je heen.”

Het festival heeft dezelfde insteek als platenwinkel Velvet. “Ik probeer in de winkel altijd platen aan te raden die mensen nog niet kennen. Die net iets buiten de gebaande paden liggen. En dat proberen we op het festival ook.”

Het festival heeft een team van zeven programmeurs met allemaal een eigen specialisme. Omdat het festival een half jaar verplaatst moest worden, zijn ze al anderhalf jaar bezig met programmeren. “De gedachte van het festival is dat je blind een kaartje koopt en je laat overdonderen door de muziek uit alle genres.” Het enige criterium voor de programmering is dat de muziek goed moet zijn.

Allerlaatste optreden
Het optreden dat de band Kapop op het festival zal geven wordt hun allerlaatste optreden ooit. Daarna stoppen ze. Ze waren voor eerder dit jaar ook al geboekt maar toen werd het festival vanwege corona afgeblazen en moest het verplaatst worden.

De vorige editie, anderhalf jaar terug, was een week voordat de eerste lockdown begon. Toevallig worden op de dag van de aanstaande editie, de maatregelen weer versoepeld en kan het festival weer door gaan.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×