(Foto: Sleutelstad).

Leidse journalist Hans Ariëns wint WK wielrennen in zijn beroepsgroep

Wereldkampioen worden. Wie droomt er niet van? De Leidse journalist Hans Ariëns zag deze droom werkelijkheid worden door het WK wielrennen voor journalisten in zijn leeftijdscategorie op zijn naam te schrijven. Ariëns won in het Deense Vejle de wegrit en behaalde daarnaast zilver in de tijdrit.

Een WK wielrennen voor journalisten, dat zal menigeen wellicht vreemd in de oren klinken. Maar zo raar is dat niet, vindt Ariëns, die in het verleden hoofdredacteur van Mare is geweest. Zo zijn er WK’s voor allerlei verschillende beroepsgroepen en hebben journalisten nou eenmaal iets met de wielersport. “Bij de Volkskrant heerst er bijvoorbeeld echt een wielercultuur en staan mensen te dringen om wielerjournalist te worden. Over wielrennen zijn ook veel mooie verhalen te schrijven, het is een heroïsche sport.”

Solovlucht
Ariëns deed vier jaar geleden voor het eerst mee met dit WK, toen nog in een lagere leeftijdscategorie. “Toen wist ik al: als ik met de 59+-categorie mag meedoen maak ik kans. Vanwege corona reden we dit jaar in een klein pelotonnetje. Maar ik had nog wel een paar geduchte tegenstanders om mee af te rekenen.” Tijdens de wedstrijd vertrok Ariëns direct bij de start en hij wist zijn inspanning vol te houden tot aan de meet.

De benen die Ariëns nodig had om te kunnen winnen heeft hij gekweekt door dagelijks te trainen op de fiets. Elke zondag fietst hij in hoog tempo met een wielergroep van vereniging Swift mee.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×