Historische lezing over de Leidse en Katwijkse jaren van Jef Last

De Leidse en Katwijkse jaren van activist en schrijver Jef Last staan centraal bij de jaarlijkse Dirk van Ecklezing van de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL). Last (1898-1972) was een bekende schrijver en radicaal. Hij zwierf in zijn leven over de hele aarde, vocht in de Spaanse Burgeroorlog en was een dapper verzetsman.

Schrijfster Rudi Wester, die recent een biografie over Last publiceerde, vertelt in de Lokhorstkerk over Last die Chinees studeerde in Leiden en zich onderdompelde in het rijke studentenleven. Onder zijn vrienden telde hij Mohammed Hatta, Willem Drees en Willy Brandt. Maar hij voelde zich meer thuis tussen de Katwijkse vissers en verhuisde al snel naar dat dorp. De tegenstelling tussen elite en volk, tussen verheven kennis en sociale strijd, vormde een rode lijn door zijn latere leven.

De lezing vindt zondag 26 september plaats in de Leidse Lokhorstkerk om 14.30 uur. De toegang tot de lezing is beperkt, maar de lezing is ook via live stream te volgen. In verband met de maatregelen in verband met de corona-pandemie is het aantal plaatsen beperkt, maar er zijn nog plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan door een mail te sturen aan lezingen@oudleiden.nl. De lezing kan ook via een livestream worden gevolgd via www.bsgmedia.nl/jeflast.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×