(Foto: PR).

Pianospelers gezocht om 'te rammen' op gerenoveerde vleugel in Stadsgehoorzaal

De Steinway vleugel van de Stadgehoorzaal is onlangs grondig gereviseerd en gerenoveerd en moet nu goed worden ingespeeld. Daarom zoekt de Stadsgehoorzaal pianisten die het leuk vinden om één of meerdere uren in een verder geheel lege Aalmarktzaal op het podium met de vleugel te stralen.

“Mensen mogen heerlijk komen spelen op een prachtvleugel”, zegt programmeur klassiek Susanne Lammers. “De vleugel moet lekker, met flinke kracht, worden ingespeeld. Het moet als het ware vlieguren maken om in het concertseizoen weer vele solisten te kunnen laten schitteren.”

Elk genre van boogiewoogie tot Liszt is welkom. “Máár… aan zoetsappige candlelight muziek en zachte piano zoals Einaudi hebben we in dit geval helaas niets”, benadrukt Lammers. Geïnteresseerden kunnen een afspraak voor een inspeelbeurt maken door te mailen naar de Stadsgehoorzaal.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×