De prikbus. (Foto: Rob van Dullemen).

Prikbus goed voor 4.000 extra vaccinaties in Hollands Midden

Bij de 21 prikbussen in de regio Hollands Midden hebben tot nu toe 4.000 mensen zich laten vaccineren, meldt de GGD. Volgens de organisatie is het succes te danken aan de inzet van gemeenten om begrijpelijke informatie over de vaccinatie te geven.

Wanneer mensen bij de prikbus aangaven dat bepaalde informatie over de vaccinatie niet goed begrepen werd, was er iemand beschikbaar die extra uitleg kon geven. Bijvoorbeeld bij vragen over vaccineren tijdens zwangerschap of mogelijke bijwerkingen.

Er komen deze week ook twee prikbussen op nieuwe plekken te staan. In Alphen aan den Rijn-Noord en in Alphen aan den Rijn-West. Ondertussen is in de regio Hollands Midden 82 procent van 12 jaar en ouder één keer gevaccineerd. In totaal is 70 procent van de 12-plussers uit onze regio volledig gevaccineerd.

Het overzicht van prikbuslocaties is te vinden op de website van de GGD Hollands Midden.

Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×