In 2019 was de laatste oefensessie. (Foto: Emile van Aelst).

Oefenen Koraalzang zonder Wim de Ru en met beperkt aantal plekken

Vaste ‘3 oktober-dirigent’ Wim de Ru is vanavond door persoonlijke omstandigheden niet aanwezig bij de traditionele openbare repetitie van de koraalliederen in de Hooglandse Kerk. Hij wordt vervangen door de Leidse dirigent Martin van der Brugge.

De deuren van de Hooglandse Kerk gaan om 18:45 uur open. Het oefenen start om 19.30 uur. Wegens de coronamaatregelen is er vanavond beperkt plek. Als het maximale aantal van 800 personen is bereikt, gaan de deuren dicht. Mensen die willen meedoen, moeten in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs.

Sleutelstad zendt het evenement vanavond live uit via Facebook.

Het oefenen van de liederen is ter voorbereiding op de koraalzang op 3 oktober in het Van der Werfpark. In de week voor Leidens Ontzet waren de laatste jaren ruim 1500 Leidenaren in de Hooglandse Kerk aanwezig om de kelen alvast te smeren.

Dit jaar worden de volgende liederen gezongen:
Wilt heden nu treden
O, Ghij stad van Leiden
Leiden stad van mijn hart
De zilvervloot
Berg op Zoom
Waar de blanke top
Het lied van koppelstok
Lof zij de helden (hymne)
Wilhelmus

 

 

Leiden Leidens Ontzet 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×