(Video: Reanne van Kleef).

Leiden smeert de kelen met nieuwe dirigent

Voor het eerst in twee jaar organiseerde de 3 October Vereeniging gisteravond weer een evenement met publiek: het oefenen van de Koraalzang in de Hooglandse Kerk. Met een coronatoegangsbewijs mochten 800 mensen de kerk in, maar slechts 320 zangers waren bij het evenement aanwezig. Toch was het een geslaagde repetitie, mede door invaldirigent Martin van der Brugge.

Van der Brugge nam de taken waar van dirigent Wim de Ru, die al zo’n 30 jaar het gezicht is van de Koraalzang. Grote schoenen om te vullen dus, maar daar is hij zeker in geslaagd. Het aanwezige publiek was laaiend enthousiast en zong uit volle borst mee.

De Koraalzang tijdens Leidens Ontzet vindt dit jaar plaats op 4 oktober om 8.00 uur in het Van der Werfpark. Ook tijdens dat evenement is een coronatoegangsbewijs nodig. In de ochtend van 4 oktober krijgt iedereen met een geldig coronatoegangsbewijs een stempel, zodat er maar één controle nodig is voor de Reveille, Koraalzang en de Herdenkingsdienst.

Onder de foto’s vind je ook de volledige videoregistratie van de openbare repetitie.

 • (Foto: Emile van Aelst).
  (Foto: Emile van Aelst).
 • (Foto: Emile van Aelst).
  (Foto: Emile van Aelst).
 • (Foto: Emile van Aelst).
  (Foto: Emile van Aelst).
 • (Foto: Emile van Aelst).
  (Foto: Emile van Aelst).
 • (Foto: Emile van Aelst).
  (Foto: Emile van Aelst).
 • (Foto: Emile van Aelst).
  (Foto: Emile van Aelst).
 • (Foto: Emile van Aelst).
  (Foto: Emile van Aelst).
 • (Foto: Emile van Aelst).
  (Foto: Emile van Aelst).
 • (Foto: Emile van Aelst).
  (Foto: Emile van Aelst).
 • (Foto: Emile van Aelst).
  (Foto: Emile van Aelst).

(Video: Rik Visser).

Cultuur Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×