(Foto: PR).

Docu-serie Typisch Leiden vanaf zondag op Sleutelstad TV

In Typisch Leiden maken we kennis met de bewoners van Leiden. Wie zijn de mensen die in de ‘sleutelstad’ wonen en hoe ziet hun leven eruit? Op die vragen zocht BNNVARA het antwoord in de twaalfdelige documentaire Typisch Leiden, die vanaf zondag twaalf weken lang te zien is op Sleutelstad TV. Elke aflevering wordt meerdere malen in de week op verschillende tijdstippen uitgezonden.

De eerste aflevering wordt op zondag 26 september om 11.30 uur uitgezonden. Op de Haarlemmerstraat zit al generaties lang slagerij Van der Zon. De vaste klanten weten het: de worst van Van der Zon is wereldberoemd in Leiden. Emel werkt als schoonmaakster in Pap 8, een Minerva-meidenhuis aan de Papengracht. Daar wonen acht meiden en Emel is de ‘huismama.’

Tekst loop verder onder de trailer van Typisch Leiden

Sophia heeft een Nederlandse moeder en haar vader is afkomstig van Curaçao. Ze groeide op in een witte omgeving in Zoetermeer en is nu benieuwd naar de Caribische kant van haar familie. Leiden is ‘de orgelstad van Nederland’ en Fabian komt uit een echte orgelfamilie. Maar op straat is niet meer zo veel geld te verdienen, mensen hebben geen cash meer bij zich. Hun verhalen zie je allemaal in de eerste aflevering.

Typisch Leiden is vanaf zondag 26 september drie maanden lang te zien op sleutelstad.nl/tv, via Ziggo kanaal 46 en KPN kanaal 1421. Elke aflevering wordt een week lang dagelijks op verschillende uitzendtijden herhaald.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×