Leonie van der Helm en Koen Suidgeest (Foto: Emile van Aelst)

Ontmoet Koen Suidgeest: de nieuwe Stadsfotograaf van Leiden

Koen Suidgeest is donderdagavond officieel gepresenteerd als Stadsfotograaf van Leiden. Hij volgt Leonie van der Helm op, die het afgelopen jaar wekelijks een Leidse foto publiceerde binnen het thema ’thuis’. Suidgeest is universitair docent, documentairemaker en, natuurlijk, fotograaf. Hij zal als stadsfotograaf het komende jaar proberen de diversiteit van Leiden vast te leggen.

“Het is een fantastische baan, ik heb nu al zoveel leuke mensen ontmoet”, vertelt Suidgeest enthousiast in Nieuws071. “Ik werk normaal gesproken veel in het buitenland, maar door corona heb ik Leiden opnieuw kunnen ontdekken. Het is een perfect project om nú te doen. Het past bij het moment.”


Koen Suidgeest in gesprek met presentator Melle Tuik

De komende 52 weken legt Suidgeest de diversiteit in de Leidse regio vast. “Leiden is een enorm internationale stad, je hoort veel talen, en je ziet mensen die niet van hier komen”, zegt hij. “Nu blijkt dat een derde van de Leidse inwoners een migratie-achtergrond heeft. Dan kunnen arbeidsmigranten zijn, dat kunnen expats zijn, dat kunnen internationale studenten zijn. Ik wil dat in beeld brengen.”

Suidgeest heeft ondertussen al zijn eerste foto gepubliceerd:

“Vandaag heb ik een Japanse vrouw met haar gezin en haar hobby gepubliceerd. Het is een vrolijke foto en zo een perfecte opener van de serie.” (Foto: Koen Suidgeest)

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×