Mitchell Wiegand Bruss te gast bij Sleutelstad. (Foto: Sleutelstad).

Nieuwe partij Studenten voor Leiden heeft vertrouwen: 'We komen zeker in de gemeenteraad'

Op 16 maart gaan we weer naar de stembus, ditmaal voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het is dé kans voor nieuwe partijen om een nieuw geluid in de stad te laten horen. Eén van die nieuwe partijen is Studenten voor Leiden (SvL), die met veel zelfvertrouwen een partijprogramma aan het schrijven zijn.

De partij is in eerste instantie ontstaan uit het idee dat de woningnood voor studenten moet worden aangepakt in Leiden. “Al snel kwam ik erachter dat er in de politiek echt een stem nodig is voor de jonge inwoners”, vertelt lijsttrekker Mitchell Wiegand Bruss. “Studenten zijn al 450 jaar inwoners van Leiden, maar worden nauwelijks vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Wethouder Fleur Spijker wil ze het liefste allemaal in flats buiten het centrum plaatsen. Wij gaan daar tegen strijden.”

Ondertussen staan er zeventien kandidaten op de lijst voor SvL, elk met een eigen thema. Naast woonklimaat komen onderwerpen als horeca, infrastructuur, duurzaamheid en participatie aan bod. “Ik denk dat we sowieso wel in de gemeenteraad komen”, zegt Bruss enthousiast. “Misschien wel drie zetels, dat zou prachtig zijn. We gaan over twee of drie weken zien hoe Leiden reageert op ons en ons verkiezingsprogramma.”

Maarten Teunisse sprak met lijsttrekker Bruss over verkamering, verduurzaming en het voorlopige verkiezingsprogramma.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×