(Foto: Rijkswaterstaat).

Verkeershinder in Leidse regio door afsluiting A12

De ANWB verwacht vanaf morgen extra verkeer op de A4 en A44 vanwege werkzaamheden aan de A12 tussen Utrecht en Nieuwerbrug. Over een afstand van 4,5 kilometer wordt het asfalt vervangen en is de A12 richting Den Haag negen dagen volledig afgesloten. Op de A4 en ook de A44 wordt het daardoor drukker.

De afsluiting van de A12 veroorzaakt zeer ernstige verkeershinder. Omleidingen en langere reistijden die op kunnen lopen tot 60 minuten zijn niet te voorkomen.

Volgens de ANWB maken op een gemiddelde dag 90.000 voertuigen gebruik van de A12 richting Den Haag. Dat verkeer zal gebruik maken van de twee omleidingsroutes van Amsterdam en Rotterdam. Verkeer dat vanaf Utrecht via Amsterdam naar Den Haag rijdt, moet rekening houden met een extra reisafstand van 30 kilometer en een extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

Verkeer dat gebruik maakt van de route via Rotterdam moet rekening houden met een extra reisafstand van 50 kilometer. De ANWB adviseert automobilisten zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

(Afbeelding: Rijkswaterstaat).

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×