(Foto: Robbert Beurse).

Try-out 100 Bruggenloop geslaagd: 'Volgend jaar voor het echie'

Zo’n dertig geoefende hardlopers renden zondag door het centrum van Leiden. Zij waren gevraagd om mee te doen aan de try-out van de 100 Bruggenloop. Organisator Jeroen Maters ziet het evenement vanaf volgend jaar het liefst vast op de Leidse sportkalender staan.

Door het met een klein groepje uit te proberen, wilde hij achter mogelijke knelpunten op de route komen. Die bleken er niet te zijn. De loop verliep succesvol. In bijna twee uur tijd renden de lopers een parcours door de binnenstad waarin honderd bruggen waren opgenomen.

Maters liep de route zelf meerdere keren en schaafde de volgorde van de bruggen tot het laatste moment bij. “We begonnen aan de buitenkant van het centrum. De singels aan de noordkant en de zuidkant. En dan het hart van de stad in. Op het eind lopen we bij de haven, daar heb je de meeste bruggetjes. Die bewaren we voor het laatst”, vertelt hij na afloop.

Trainen
Voor de meeste deelnemers was het vooraf lastig om te trainen voor de loop. “Ik kom uit de polder. Daar hebben we niet dit soort bruggen”, vertelt een van de lopers. Een ander voelde de tocht in de onderbenen. “Dit merk je echt wel in je kuiten. Brug op, brug af. Dat is heftig hoor en daar kun je nauwelijks op trainen”, vertelde ze na afloop.

Maters is inmiddels in gesprek met mogelijke partners die hem volgend jaar kunnen helpen bij de organisatie van het hardloopevenement. “Als het aan ons ligt gaan we dit volgend jaar ‘voor het echie’ doen”, verklaarde hij trots.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×