Mart Hoogkamer zingt twee keer in Ahoy

Niet veel Leidenaren gingen hem voor. De Leidse zanger Mart Hoogkamer kondigde dinsdag een tweede show in Rotterdam Ahoy aan, op 8 april. ‘Van Leiden uit de Kooi naar twee keer Rotterdam Ahoy’, schrijft hij vol trots op zijn Instagrampagina.

Concertkaartjes voor het optreden van Mart Hoogkamer in Ahoy vlogen afgelopen weken als warme broodjes over de toonbank. In mum van tijd waren alle bijna 8.000 kaarten voor zijn optreden op 9 april verkocht. En dus is er nu een tweede show in Ahoy aangekondigd: op 8 april volgend jaar. ‘Ik vond het al heel bijzonder om een show in Rotterdam Ahoy te mogen doen met mijn band. En dat daar nu nog een show bij komt, had ik nooit durven dromen.’

De 23-jarige volkszanger – vooral bekend geworden door de hit Ik Ga Zwemmen – is een van de eerste Leidse artiesten die in Ahoy staat. In 2006 ging de Leidse dj Armin van Buuren hem voor en naar verluidt heeft ook de Zangeres zonder Naam een keer een verrassingsoptreden gegeven in de Rotterdamse concertzaal.

Leidens Ontzet

Omdat Mart stemproblemen heeft, kan hij niet zelf aan de telefoon komen, maar zijn woordvoerder vertelt aan mediapartner Omroep West dat hij in extase is. “Hij roept de hele dag: ik kan het niet geloven”, lacht ze.

Of hij dit weekend op de viering van Leidens Ontzet is te vinden? “Dat zeker, ik denk dat je als Leidenaar niet niet naar Leidens Ontzet kunt gaan.” Maar of hij ook gaat optreden is nog even de vraag. Hoogkamer kampt met een keelontsteking en beslist zaterdag of hij kan zingen. Bij poppodium Gebroeders de Nobel laten ze weten dat het optreden van Hoogkamer van aanstaande maandag ‘vooralsnog’ gewoon doorgaat.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×