(Foto: Sleutelstad).

Partij Sleutelstad opent aanval op coalitiepartijen

Partij Sleutelstad heeft de aanval geopend op de coalitiepartijen. Dat is hard nodig vindt lijsttrekker Thijs Vos omdat de collegepartijen de burger blijven negeren. Dat blijkt, aldus Vos in een interview in Nieuws071 dinsdag, uit het feit dat er een referendum nodig was over het Roomburgerpark.

“Het vormen van een minderheidscollege en de introductie van het volksinitiatief zijn onze opvallendste programmapunten”, zegt Vos. “Daarmee willen we streven naar democratisering van de Leidse politiek en samenleving”. Het college heeft volgens Vos de deur naar participatie en zeggenschap voor de Leidenaren in het slot gegooid. “Een meerderheidscollege zet met een dichtgetimmerd coalitieakkoord de Leidenaar wederom vier jaar buitenspel”, aldus Vos.

De partij wil een minderheidscollege dat juist continu in gesprek gaat met de stad om draagvlak voor het beleid te vinden. Het volksinitiatief geeft Leidenaren de macht om onderwerpen op de agenda te zetten die zij belangrijk vinden en daarover zo nodig een referendum af te dwingen. “Dan hoeven de Leidenaren zich niet langer neer te leggen bij de beslissingen die de coalitiepartijen in hun achterkamers met elkaar nemen”, zegt Vos.


Cor van der Velden in gesprek met Thijs Vos over het partijprogramma van Partij Sleutelstad.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×