Julius Terpstra maakt comeback in Leidse politiek; als CDA-lijsttrekker

De leden van het CDA Leiden kiezen binnenkort een nieuwe lijsttrekker. De huidige fractievoorzitter Joost Bleijie werd afgelopen zomer tot lijsttrekker gekozen, maar liet kort daarop weten die taak toch niet op zich te kunnen nemen in verband met gehoorproblemen. Inmiddels is duidelijk dat hij aan een oor doof zal blijven. Hij keert na de verkiezingen ook niet meer terug in de Leidse raad.

Een opvolger voor Bleijie was niet zo 1, 2,3 beschikbaar zoals Sleutelstad eerder al meldde. De nummer twee van de partij, Roeland Storm, stopt ook en raadslid Josine Heijnen liet in juli al weten geen belangstelling voor die rol te hebben.

Een logische keuze was eerder Julius Terpstra geweest, zo schreven we afgelopen zomer. En daar blijkt het bestuur van het CDA Leiden het mee eens te zijn. Het bestuur draagt hem voor als enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap, zo meldt voorzitter Egbert Hendriks desgevraagd aan Sleutelstad.

Terpstra was lange tijd de ‘coming man’ van het CDA Leiden, maar moest zijn duoraadslidmaatschap opgeven toen hij tussentijds, door intern verloop in de landelijke fractie, in de Tweede Kamer terecht kwam. Door de belabberde uitslag van het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart van dit jaar, vel hij toen buiten de boot en verloor zijn Kamerzetel weer. Daardoor kan hij nu weer terugkeren in de Leidse gemeenteraad.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×