(Foto's: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden: probleemloze winst in derde competitiewedstrijd

Zorg en Zekerheid Leiden heeft donderdagavond zonder al te veel moeite de derde competitiewedstrijd tegen Apollo Amsterdam met winst afgesloten. Apollo werd in eigen huis verslagen met 58-88. Halverwege had de Leidse ploeg al een voorsprong van 14 punten opgebouwd: 34-48. ZZ Leiden klimt nu op naar de tweede plaats.

In de koude Apollohal wil het nog wel eens spoken, maar daar was donderdagavond geen sprake van. Binnen drie minuten had de Leidse ploeg, waar Asbjørn Midtgaard van de bank kwam en Luuk van Bree startte, een 0-7 voorsprong genomen. De time-out van de Amsterdammers was dan ook niet meer dan logisch. Apollo kwam even terug tot 9-14, maar de Leidse ploeg met inmiddels Quincy Tjon Affo ook al binnen de lijnen reageerde attent. Vrije worpen van Worthy de Jong, een driepunter van Arunas Mikalauskas en een drive van Jhonathan Dunn zorgden voor een 9-21 tussenstand. Het eerste kwart werd vervolgens afgesloten bij een 14-25 stand.

Apollo wist in het tweede kwart goed bij te blijven, met name dankzij Benicio Leons en Tibor Taras. Aan Leidse zijde kwamen de scores dit kwart vooral van Jhonathan Dunn en Worthy de Jong, die weer twee fraaie dunks liet zien. Ook Quincy Tjon Affo kwam scorend door. Bij 34-48 was het tijd om te gaan rusten.

In het derde kwart liep het verschil toch wel flink op. Luuk van Bree en met name Einaras Tubutis (10 punten in het derde kwart) deden een flinke duit in het zakje. Asbjørn Midtgaard pakte enkele vrije worpen mee, zodat het na drie keer tien minuten 43-69 stond.

Halverwege het laatste kwart bracht Arunas Mikalauskas vanaf de lijn het verschil op 31 punten: 50-81. Luuk van Bree liet in de slotfase nog wat schutterswerk zien. Jamayro de Windt en Kevin Jonathan kwamen ook nog binnen de lijnen. Uiteindelijk bleef het verschil op 30 punten steken: 58-88.

Leiden Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×