(Afbeelding: pngall.com).

Corona-polsbandjes voor horecabezoekers Leidens Ontzet

De gemeente Leiden voert polsbandjes in als coronatoegangsbewijs tijdens Leidens ontzet. Bezoekers van de horeca in de Leidse binnenstad hoeven daardoor op 2, 3 en 4 oktober slechts één keer per dag de QR-code te laten scannen. De polsbandjes zijn alleen geldig in de horeca binnen de Singels.

De polsbandjes maken het voor horecazaken makkelijker om te controleren wie een coronatoegangsbewijs heeft. Bij horecagelegenheden die zich buiten de singels bevinden, moeten bezoekers de QR-code laten scannen. Bezoekers zonder polsbandje kunnen in de horeca binnen de singels terecht door de QR-code te laten scannen. De polsbandjes zijn alleen op de dag van scannen geldig. Dit betekent dat horecabezoekers die meerdere dagen feest willen vieren, iedere dag een nieuw polsbandje op moeten halen. De polsbandjes hebben elke dag van Leidens Ontzet een andere kleur.

Locaties en tijden
De polsbandjes zijn verkrijgbaar op vijf locaties in Leiden. Hierdoor is voor iedereen die op weg is naar de binnenstad een locatie goed bereikbaar. Bezoekers die met het openbaar vervoer komen, kunnen terecht bij de scanlocatie in de fietsenstalling op Station Leiden Centraal aan de centrumzijde. De andere locaties in de stad zijn te vinden bij het Huigpark (Noord), het Ankerpark (Oost), het Plantsoen (Zuid) en het Rembrandtpark (West).

Feestgangers krijgen na het scannen van de QR-code een polsbandje. Op zaterdag 2 oktober zijn de afgiftelocaties open van 11.00 tot 22.00 uur, op zondag 3 oktober van 11.00 tot 22.00 uur en op maandag 4 oktober van 07.00 tot 21.00 uur.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×