Cultuur071, uitzending 02-10-2021: Leiden Art Hub, Het Cultuurkwartier, International Photo Festival Leiden en Het Sieboldhuis

Guido Winkler en Iemke van Dijk, welbekende Leidse kunstenaars, zijn vandaag te gast. Als ondernemers met een groot hart voor het culturele leven willen ze in het Papegaaisbolwerk een centrum voor kunstenaars op het gebied van dans, beeldende kunst en meer, oftewel de Leiden Art Hub maken.

https://www.leidenarthub.nl/


Joque Mulder in gesprek met Iemke van Dijk en Guido Winkler over de Leiden Art Hub.

Het Cultuurkwartier van Leiden heeft de hoogste cultuurdichtheid van Nederland en bestrijkt het noordwestelijk deel van de binnenstad. Het Cultuurkwartier is het kloppende hart van culturele vernieuwing met een grote diversiteit aan podia, musea, bioscopen en creatieve broedplaatsen. Stichting Cultuurkwartier Leiden fungeert als verbindende factor en communicatiehub. Chris Enthoven, bestuurslid, van de Stichting is in de studio om te vertellen over deze missie.

https://cultuurkwartierleiden.nl/


Joque Mulder in gesprek met Chris Enthoven over het Cultuurkwartier.

Vanaf 17 september tot en met 31 oktober viert het International Photo Festival Leiden (IPFL) zijn eerste lustrum. Zes weken lang is op de Singelparkroute in Leiden de gratis toegankelijke buitenexpositie te bezoeken van een nieuwe generatie talentvolle fotografen uit binnen- en buitenland. Caroline Rijks , een van de organisatoren, vertelt ons welke highlights we niet mogen missen.

https://photofestivalleiden.com/


Cor Klein in gesprek met Caroline Rijks over het International Photo Festival Leiden.

Het prachtige museum Sieboldhuis op het Rapenburg heeft van 17 september t/m 5 december 2021 de tentoonstelling “Schoonheid in detail. 20ste-eeuws Japans lakwerk”’. Topstukken uit een privécollectie tonen de veelzijdigheid van de traditionele lakwerktechniek. De directeur Kris Schiermeier vertelt vol enthousiasme over de prachtige werken

https://www.sieboldhuis.org/


Cor Klein in gesprek met Kris Schiermeier over de tentoonstelling “Schoonheid in detail” in het Sieboldhuis.

Cultuur Leiden #cultuur071 Cultuur leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×