Jochem Myjer vliegt als 'bijna-bioloog' over Nederland

Jochem Myjer is vanaf 15 oktober vier keer te zien in de nieuwe televisieserie Jochem in de Wolken. Myjer vliegt daarin in een luchtballon over de vier mooiste natuurgebieden van Nederland. “Na 25 jaar optreden in het theater keer ik eenmalig terug naar m’n eerste liefde: de biologie”, zegt de geboren Leienaar.

Al vanaf kinds af aan is Myjer naar eigen zeggen ‘stapelverliefd op onze Nederlandse natuur, aangestoken door mijn vader en mijn opa’. “Van mijn allereerste zakgeld kocht ik een verrekijker om nog beter naar de vogels en dieren te kunnen kijken.” Later besloot hij om in Groningen biologie te studeren. “Maar na drie jaar kwam er een andere grote liefde in mijn leven: het theater. Dat betekende het einde van mijn studie.”

Vogelperspectief
De afgelopen kwart eeuw sloeg Myjer veel verzoeken voor televisieprogramma’s af. Hij antwoordde altijd hetzelfde: “Sorry, ik ben niet zo van de televisie. Ik hou van het theater.” Toen hij echter hoorde dat het televisieprogramma over de Nederlandse natuur ging én vanuit een luchtballon zou worden opgenomen, was Myjer om. “Het was onmogelijk om hier ‘nee’ tegen te zeggen.”

In de vooruitblik op het nieuwe programma noemt hij zichzelf de ‘bijna-bioloog’ die zijn verwondering over de Nederlandse flora en fauna met de kijkers mag delen. “Wij hebben zo’n unieke mooie natuur in ons land, reden genoeg om er heel zuinig op te zijn.” Vanuit zijn vogelperspectief vertelt Myjer over de schoonheid en diversiteit van het Waddengebied, de Biesbosch, de Veluwe en het Limburgse Geuldal.

‘Jochem in de Wolken’ is vanaf vrijdag 15 oktober om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×