(Foto: Politie).

Wilde achtervolging eindigt in zware crash

Een stopteken van de politie weerhield een automobilist er niet van zich uit de voeten te maken.  De politie probeerde de man zondagavond rond 21.oo uur te stoppen omdat er een vermoeden was dat de bestuurder geen geldig rijbewijs had. Maar daar had de automobilist dus geen boodschap aan. Hij keerde zijn auto en reed er als een dwaas vandoor.

Met de politie achter zich aan reed de man meerdere keren door rood, haalde snelheden boven 100 kilometer per uur op de Churchilllaan en vloog op verschillende kruispunten bijna uit de bocht. Ook maakte de automobilist gebruik van middenbermen, pakte geregeld een stoep mee en reed over een fietspad langs de Vijf Meilaan. Uiteindelijk is de auto in de Glenn Millerstraat hard tegen een geparkeerde auto gebotst.

De twee inzittenden van de auto sloegen vervolgens rennend op de vlucht. Eén van de mannen rende de wijk in en verdween uit het zicht van de politie. De andere inzittende is door achtervolgende agenten aangehouden. Omdat de gevluchte man nog niet gevonden is, vraagt de politie getuigen zich te melden als zij iets hebben gezien. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden van zondagavond rond 21.00 uur van de Glenn Millerstraat en omgeving waarop de gevluchte persoon mogelijk te zien is.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×