Marleen Damen is na de verkiezingen in 2022 niet meer beschikbaar voor een post als wethouder. (Foto: Robbert Beurse).

Ook PvdA-wethouder Damen stopt na verkiezingen

Marleen Damen is na de gemeenteraadsverkiezingen die in maart 2022 worden gehouden niet meer beschikbaar voor een plek in de Leidse politiek. Dat vertelt ze desgevraagd aan Sleutelstad. Eerder maakte ook D66-wethouder Paul Dirkse bekend dat hij na de verkiezingen niet meer terugkeert.

Damen heeft een lange politieke carrière binnen de PvdA Leiden. Zo was ze begin deze eeuw voorzitter van de afdeling en werd ze in 2014 wethouder van onder meer financiën. Bij de verkiezingen van 2018 was ze lijsttrekker voor haar partij. Na die verkiezingen leek er een college te komen zonder de PvdA. Toen de onderhandelingen tussen D66 en GroenLinks met de VVD spaak liepen, schoof de PvdA alsnog aan en werd Damen voor de tweede keer wethouder. Dit keer met gezondheid en welzijn als belangrijkste onderdelen van haar portefeuille.

Na acht jaar vindt ze het mooi geweest. Wat ze na haar wethouderschap gaat doen, weet Damen nog niet.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×