The Paradox of Science, Dream3D Lab & The SuperNatural Foundation (Foto's: Casper Chaudron).

If Things Grow Wrong open in Museum de Lakenhal

De nieuwe expositie ‘If things grow wrong’ in Museum de Lakenhal is open. Het museum deed een open call voor kunstenaars om een voorstel te doen voor werk over groeiverslaving. Vijftien inzendingen zijn de komende vier maanden te zien in de expositie.

Oskar Brandenburg, hoofd collecties en programmering Lakenhal, kwam met het idee voor de expositie. “Ik wilde na de opening van het nieuwe museum in 2019 heel graag weer het nieuwe stadsmuseum zijn. We moesten meer in dialoog met onze stad en bezoekers zijn”, vindt Brandenburg. Zo ontstond het idee een open call te doen voor makers. Het thema werd groeiverslaving en wat dat met de wereld doet. Makers werden uitgedaagd een oplossing voor dit probleem te vinden.

Verslaggever Casper Chaudron in gesprek met Oskar Brandenburg van Museum de Lakenhal

Inzendingen
“Er kwamen wel 500 inzendingen binnen en dat hadden we ook echt niet verwacht.” De vierkoppige jury die alles moest beoordelen bestond uit inheems activist Raki Ap, journalist en programmamaker Liestbeth staats, schrijver en cultuurhistoricus Eva Rovers en Coördinator publieksprogramma bij Museum De Lakenhal Wytske Visser. Samen hebben ze uit de alle inzendingen 15 deelnemers uitgekozen.

Die werken zijn nu te zien in Museum de Lakenhal. De expositie is te bezoeken tot 20 februari 2022.

 • Deadline Mohammad Faizi Nazir - De Baardman
  Deadline Mohammad Faizi Nazir - De Baardman
 • De Dubbelspraak-vertaler The Space Merchants
  De Dubbelspraak-vertaler The Space Merchants
 • De Dubbelspraak-vertaler The Space Merchants
  De Dubbelspraak-vertaler The Space Merchants
 • DOOSMENS uncultured: Dina Al-Hamdany, Elisa Heath, Max Bernaerts
  DOOSMENS uncultured: Dina Al-Hamdany, Elisa Heath, Max Bernaerts
 • The Paradox of Science Dream3D Lab & The SuperNatural Foundation
  The Paradox of Science Dream3D Lab & The SuperNatural Foundation
Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×