(Foto's: VVD Leiden).

VVD stelt vragen over ingezakte brug bij Leiden Marathon

Een voetgangersbrug bij Park Matilo is afgelopen zondag bij de Leiden Marathon ingezakt toen een wagen van de gemeente Leiden erover heen reed. “Dat gebeurde al voordat de eerste loper er over heen ging”, stelt VVD-raadslid Tom Leest. De wijkbewoner was als vrijwilliger ook bij de marathon betrokken.

De brug over de sloot tussen de Spaarnestraat en park Matilo bezweek onder het gewicht van een wagen van de gemeente en Leest wil nu weten hoe dat kon gebeuren. “Het is namelijk niet de eerste keer dat een Leidse brug sneller dan verwacht aan het einde van haar levensduur is”, schrijft Leest in een serie vragen aan het Leidse college van burgemeester en wethouders. “In 2018 moest in de binnenstad de Bostelbrug op stel en sprong worden gerepareerd omdat het anders onverantwoord was om er verkeer overheen te leiden en in 2016 werd de Jan van Houtbrug plotseling afgesloten voor zwaar verkeer vanwege instortingsgevaar.”

Chris de Waard sprak met VVD-raadslid Tom Leest over de verzakte brug bij Park Matilo en de staat van de overige Leidse bruggen.

De VVD heeft destijds gevraagd om bruggen vaker te inspecteren. Leest wil nu weten of dat in praktijk ook echt gebeurt en zo ja, hoe vaak. Bruggen die in kunnen storten leveren immers een gevaar op voor de veiligheid van de gebruikers. Leest noemt dat absoluut onacceptabel. De liberaal wil ook weten of uit bruginspecties elders in de stad is gebleken dat nog meer bruggen in slechte staat zijn waardoor voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Hij wil voortaan jaarlijks een update over de staat van de Leidse bruggen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×