(Foto: Politie).

Pand Flevoweg drie maanden langer dicht na schietpartij en ontvoering

Het bedrijfspand aan de Flevoweg in Leiden waar de politie in de nacht van 1 op 2 oktober meerdere aanhoudingen verrichtte na een schietpartij, blijft nog zeker voor drie maanden gesloten. Het pand blijft voorlopig dicht omdat uit politieonderzoek blijkt dat er een reële dreiging is op verder geweld.

Bij het pand vond een schietincident plaats waarbij één persoon ernstig gewond is geraakt. De politie heeft drie Leidenaren aangehouden. Het Openbaar Ministerie zegt dat de verdachten voorlopig in voorarrest blijven zitten. Zij worden verdacht van ontvoering, bedreiging met een wapen en verboden wapenbezit. Ook staat op de tenlastelegging dat er met een wapen in de lucht geschoten is. De lijst wordt compleet gemaakt met poging tot doodslag, omdat er met een fles zou zijn geslagen op het hoofd van een persoon die ook tegen het hoofd zou zijn geschopt.

Vanwege de ernst van het geweldsincident en omdat er al langer sprake is van overlast wordt herhaling van geweld niet uitgesloten. “Daardoor blijft er voortdurend een gevaar voor de openbare orde en veiligheid”, aldus de gemeente. Volgens burgemeester Lenferink is er nog steeds een acute noodzaak om het pand gesloten te houden.

Bovendien heeft het incident geleid tot onveiligheidsgevoelens bij de gevestigde ondernemers op het bedrijventerrein rond het pand. Lenferink neemt dergelijke ernstige incidenten hoog op en neemt de gevoelens van onveiligheid serieus, laat de gemeente weten. Ook daarom heeft hij besloten de sluiting van het pand te verlengen. De verlengde sluiting duurt tot en met zondag 16 januari 2022.

112 Sleutelstad Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×