(Foto: Sleutelstad).

Sleutelstad binnenkort in HD-kwaliteit en ook in regio Alphen

Sleutelstad TV is binnenkort in een groter gebied te ontvangen voor abonnees van Ziggo. Het bedrijf voegt de regio’s Alphen aan den Rijn en Sassenheim samen, waardoor de televisie-uitzendingen van onder meer Sleutelstad ook in de regio Alphen te zien zijn. In het hele gebied zijn we vanaf 3 november te zien via Ziggo kanaal 46. Alle lokale zenders worden vanaf dan door Ziggo ook in HD doorgegeven.

Die nieuwe regio waarin we te zien zijn omvat allereerst de gemeente Alphen aan den Rijn. Daaronder vallen Alphen zelf, Aarlanderveen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Rijndijk, Koudekerk aan de Rijn, Zwammerdam en Groenendijk.

Verder valt ook Kaag & Braassem onder het nieuwe uitzendgebied. Daaronder vallen elf kernen, te weten Bilderdam, Hoogmade, Kaag, Leimuiden, Nieuwe Wetering, Oud Ade, Oude Wetering, Roelofarendsveen, Rijnsaterwoude, Rijpwetering en Woubrugge.

De derde nieuwe gemeente waar Sleutelstad binnenkort via Ziggo is te ontvangen is, is Nieuwkoop. Onder die laatste gemeente vallen naast Nieuwkoop zelf ook Korteraar, Langeraar, Meije (deels), Nieuwveen, Noordeinde, Noorden, Noordse Dorp, Papenveer, Ter Aar, Vrouwenakker, Woerdense Verlaat en Zevenhoven, en de buurtschappen Achttienhoven, Bilderdam (deels), Blokland, Noordse Buurt, Oude Meije (deels), Slikkendam, Vrijhoeven, Westveen en Zuideinde.

Opnieuw indexeren
De samenvoeging van de twee regio’s betekent dat ook enkele lokale tv-zenders uit de regio Alphen vanaf begin november in de Leidse regio te zien zullen zijn. Het gaat om Studio Alphen, TV Bodegraven en RTV Hollands-Midden.

Tijdens de omzetting in de nacht van 2 op 3 november zijn de omroepen enige tijd niet te ontvangen. Wie om 9.00 uur ’s ochtends nog geen beeld ziet op de kanalen van de lokale zenders, moet mogelijk de kanalen opnieuw indexeren of de settopbox resetten.

In Leiden en omgeving is Sleutelstad ook op kanaal 1421 van KPN te zien.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×